Städgräl

"Jag gråter mig till sömns efter våra städgräl"

Det är tydligen väldigt vanligt att man grälar om städning i svenska hem. I alla fall om vi ska tro på Aftonbladets wendela. Och största anledningen är att mannen i hushållet inte tar något ansvar för hushållssysslorna.
Jag är inte förvånad. Jag menar dom flesta av oss, i alla fall lite äldre män har växt upp i familjer där mammorna/flickorna/kärringarna gjort allting. Sen är det dags för oss att börja agera, å det går trögt.
Bakom varje städning en man har gjort står också en kvinna som inte riktigt är nöjd. "Såhär kan det inte se ut"
får män höra efter att de gjort sitt bästa i städväg.

På 2000-talet ska städningen inte skötas bara av kvinnor, men den ska skötas med kvinnlig standard. Det är det största problemet.

Vill man ha en balancerad städning för man acceptera att det är inte den som ser dammtussen först som ska ta bort den, utan den som har ansvaret för det städområdet. Alltså. Det kanske tar en dag extra innan en arketypisk man ser dammtussarna, men det betyder inte att han gör ett sämre jobb.

Saken är den att det många gånger handlar om att släppa taget för den bättre hälften och kanske t.om inse att man är lite väl noggrann. Annars kan man aldrig få det balanserat.

Sen gäller det att från start ta tag i sån här problematik om den existerar. Man kan inte vänta sig att någon ska börja "städa av sig själv" eller "laga mat av sig själv" om dom aldrig tidigare gjort det. Kanske sätta upp debatten redan i början när man träffas, när man ändå är så pass kär att debatten är lätt att hålla.

Och kvinnor sluta säga att duktiga pojkar "hjälper till mycket" hemma. Om du nu inte innerst inne tycker att det är ditt arbete dom gör. å se nu försjutton till att nästa generation har fattat att det är lika manligt som kvinnligt att sköta om hushållet, så kan dom slippa bråka om det i sina förhållanden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0