"80-talist papporna"

Det sägs att 80-talist pappan ska bli den 'bästa pappan' hittills. Vi har den största valmöjligheten och kunskapen, vi förstår konsekvenserna av våra val och vi kommer att ha den bästa chansen att välja bra.
40-50-60talistena hade en helt annan värde och kunskapsgrund. I det här läget var det fortfarande självklat att kvinnorna skulle vara hemma, kvinnorna skulle sköta de sysslorna som var hushållsnära. Man tog nog vanligen inte ens en diskussion om det, kvinnan var hemma and thats it.

Idag har vi en helt annan möjlighet. En helt annan ångest inför valet också förstås. Idag vet vi att män är lika bra föräldrar om kvinnor. Hur det nu kunde vara så svårt att förstå något annat, det vet jag inte.

Jag läste debattartikeln i Aftonbladet. Att 80-talist papporna är bäst, "slutet-på-70-talet-pappor" fick också vara med. Tycker det lät lite konstigt, jag menar det är en tung börda att axla. Å andra sidan är det säkert rätt, vi kanske har störst möjlighet.


Det ska bli spännade att se hur läget ser ut om 20-30 år. Tror ni det balanserat ut sig då? Tror ni vi har en någorlunda balancerad uttagning av föräldradagar, tror ni det är ungefär lika många pappor som mammor som sitter på bvc å väntar på sin tur. Tror ni kyrkis är halffullt av skäggiga snubbar? Ska bli kul att se men jag tror inte att det kommer att gå så fort.
Förhoppningsvis fortsätter det i rätt riktning i alla fall, jag tror inte att 50/50 är den automatiskt rätta lösningen heller, men det vore ju roligt om det fanns 1 jävla snubbe på kyrkis till förutom mig själv.





128kg reklampelare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0