Låt tuttarna göra sitt jobb!

Facebook har tagit bort alla fotografier på ammande kvinnor. Eller ja, de foton som blivit upptäckta i alla fall. Det bränner till i huvudet på mig. Jag har faktiskt tänkt just på det här med amning, och amning på caféer eller amning i anslutning till andra allmänna utrymmen. Det finns en stor andel män (och kvinnor) som anser att amning ska skötas hemma. Det är äckligt eller ser dåligt ut eller 'passar inte in'.

Jag blir förbryllad. En av de få sakerna som vi faktisk har kvar från våran historia och som vi använder fullt ut (när det fungerar) håller på att bli tabubelagt. Jag tänker vi föder på sjukhus, vi har en barnmorska som hjälper oss att få det att fungera, vi har en barndoktor som sköter om hälsan, en dagisfröken som passar våra ungar etc. Men amningen har vi faktiskt fortfarande kvar, och nu ifrågasätter människor att man ammar där det finns andra människor.
Jag uppmanar er att ta de ammande kvinnornas sida. Jag uppmanar er att om någon kliver fram till eran kvinna eller någon annans kvinna och säger att de kan gå någon annan stans och amma, be dem dra åt helvete. Slå ett slag för en viktig fråga.
Jag lovar att jag ska göra det också.

Kommentarer
Postat av: Mia

vore helt underbart om alla tänkte som du:) när jag själv amma min minsta barn så börja en taxichafför tutta på mig. det va en gammal gubbe. nu gjorde han inte så mkt mera men i alla fall. han verkligen rå stirra. nu gick han ju aldrig fram men jag tror nog att pappan till barnet (när han fortfarande orkade bry sig)hade försvarat oss:)

2009-01-06 @ 09:50:00
URL: http://http://tungaandetag.blogg.se/
Postat av: Mia

föresten eftersom du är pappa kanske denna sida vore något för dig:)http://www.kriminellt.com//news.php

2009-01-06 @ 09:52:03
URL: http://tungaandetag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0