Trotsåldern existerar inte!

"Det finns en ålder då barn börjar bli mer självständiga, och då händer det ofta att vi vuxna blir trotsiga och svarar, "nej det kan du inte" eller "nej det får du inte" Jesper Juuls


Otroligt tänkvärda ord. Jag är beredd att hålla med rakt av. Vi måste ju verkligen ha ett namn för alla saker som inte tillhör det som vi trivs med och är normalt. Annars får vi panik. Vi behöver ordet trotsålder.

Vi behöver ordet kolik, Vet ni vad det betyder? "ett barn som gråter intensivt mer än tre dagar per vecka, i mer än tre timmar, under mer än tre veckor per månad utan till synes förklaring"
Men när vi får diagnosen lugnar vi ner oss. Tillståndet har ett namn. Sen att man behandlar ett sånt tillstånd med droppar för att minska fjärtarna i magen, det lugnar oss ännu mera. Vi försöker. Vi gör någonting.

Vi behöver en massa jävla resultatorienterade ting för att annars känner vi oss odugliga. Vi behöver veta att vi hela tiden aktivt gör någonting för att va

en bra vän
en bra älskare
en bra behandlingsassistent
en bra förälder

men i många av fallen, så är det precis det vi inte ska göra. vi kanske bara ska vara. vi kanske bara ska vara med helt och fullt och vara där. sitta där med våran bebis. vara med våra kvinnor och män. bara vara där med våra barn. finnas för våran vän.
det kanske låter absurdt men.
ibland krävs det att bara vara - men det är svårt. ojoj det är svårt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0