Abortlagarna

Alla har väl hört om kvinnan som misstänks ha aborterat sina barn två gånger p.g.a att det var flickor. Tror ingen har missat det. Det blev panik i Sverige. Någon har aborterat ett barn på grund av kön.
Nu vill man ändra lagarna. Göra det omöjligt att abortera barnen på grund av kön  Ett förslag var att göra gränsen till v.12 och förlänga den till v.18 om man kontaktat socialstyrelsen.

Fördelen med att bo i Sverige, att ha valfriheten är uppenbar. Men med fördelar kommer ansvar, och vill man inte ta sitt ansvar så kan man slippa det. Ungefär som försäkringskassans VAB eller a-kassan eller vårat sociala skyddsnät. Man kan skita i att arbeta, eller ta ut VAB dagar när man själv är sjuk, eller supa och gå på socialbidrag. Man kan göra det. När man då förändrar lagarna så kommer det kanske drabba några av dessa "Systemutnyttjare" men det kommer alltid drabba massor av dem som behöver lagarna som skydd.

Att inse att man är gravid kan ta mer än halva gravidideten för vissa människor, så att veta redan v.12 om man kan behålla barnet eller inte tror jag att är jättesvårt. Dessutom ska man ha i åtanke att fostervattensprov görs vecka 14-15,s en tar det en vecka innan svaret kommer. Det skulle kunna vara i vecka 16 man vet om barnet eventuellt har några medicinska hinder att få ett liv. Att då få socialstyrelsen att genomföra en utredning och godkänna en abortering innan vecka 18 låter i mina öron orimligt.

Så innan man börjar titta på lagförändringar, paragrafjusteringar, samhällets ansvar så tycker jag man ska tänka på att det kommer drabba människor som behöver de lagarna och paragraferna. Sen att människor utnyttjar våra system, det torde inte vara någonting nytt för nån utav oss. Vi borde inte bli så extremt förvånade. Vi borde istället lägga tillbaka problematiken på kvinnan som aborterade sina två flickor. Det är hon som svikit systemet. Inte systemet som svikit henne.

Kommentarer
Postat av: Me

2009-03-03 @ 15:19:17
Postat av: Me

Jättebra inlägg! Håller helt och fullt med!

2009-03-03 @ 15:19:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0